Activiteiten voor kinderen

Beste allemaal,

In de komende periode zijn er in de Protestantse Wijkgemeente Noord een aantal activiteiten voor kinderen. We geven ze graag aan jullie door!

Alle activiteiten zijn in de Diaconessenkerk (Izaak Evertslaan 11).

Voor meer informatie: ds. Monique Maan, m.maan@live.nl of 026 3891962

zondag 25 november: op deze laatste zondag van het kerkelijk jaar gedenken we de mensen die in het afgelopen jaar zijn overleden. Er worden kaarsen aangestoken en ieder krijgt de gelegenheid een lichtje aan te steken voor mensen die leven in ons eigen hart. Er is kindernevendienst in deze dienst: de kinderen gaan een deel van de dienst naar hun eigen ruimte maar zijn met het gedenken natuurlijk weer in de kerkzaal aanwezig. De dienst begint om 10.00 uur.

zondag 2 december t/m Kerstmorgen: in de periode van advent is er elke zondag kindernevendienst. Het project voor de kinderen heeft als titel ‘Geloof met me mee!’. De kinderen gaan een deel van de dienst (die elke zondag begint om 10.00 uur) naar de kindernevendienst, en horen daar bijbelverhalen over mensen die geloven in vrede, in vrijheid, in toekomst. Het project loopt t/m Kerstmorgen als we samen de geboorte van Jezus vieren. We vieren dat we geloven in het Licht dat in de wereld is gekomen!

zondag 16 december: op deze zondag is er om 15.30 uur een peuterviering – vooral bedoeld voor de kinderen van 2-6 jaar, maar iedereen die het leuk vindt om te komen, is van harte welkom! De viering, die natuurlijk ook in het licht van komende Kerstfeest zal staan, duurt ongeveer drie kwartier.

maandag 24 december, 17.30 uur: op het moment dat het donker is/wordt beginnen we met de viering van het Kerstfeest. De jongeren van de jeugdkerk bereiden een vesperviering voor. Iedereen is hier van harte welkom. Door de afwisseling van teksten en muziek is de vesper ook geschikt voor kinderen.

Kerstviering 25 december 10.00 uur: we vieren kerst met jong en ouder! De kinderen brengen aan het begin van de dienst lichtjes binnen  en maken het eerste stuk van de dienst in de kerkzaal mee. Daarna gaan ze naar buiten: op zoek naar de Kerststal… (goede schoenen en warme jas dus!).

Wat ons betreft: tot ziens!

met vriendelijke groet,

Jos, Marijke, Angelique, Nicoline en Monique