Kerk en Buurt voor de Jeugd

Jongeren (12-plm. 18) ontmoeten vluchtelingen

De eerste ontmoeting was erg geslaagd. Een van de ouders mailde achteraf: “Mijn dochter was ontzettend enthousiast en vol verhalen. Een verrijking voor haar en haar belevingswereld. Dus heel erg dank voor deze activiteit en dat ze er bij mocht zijn.” De vluchteIMG-20160123-WA0011lingen lieten op hun beurt op de terugweg naar de Koepel weten dat ze getroffen waren door de ontmoeting. Er werd naar hen als mens gekeken en niet alleen als vluchteling.

Om het tot een daadwerkelijk zinvolle ontmoeting te laten komen, is het zeer wenselijk als de jongeren de Engelse taal beheersen.

In Arnhem worden er inmiddels waanzinnig veel activiteiten georganiseerd voor de vluchtelingen. Ons aanbod is er een van. Wel een heel erg gewaardeerde activiteit!

 

Voor 15-18 jarigen.

moraalJongeren (plm. 15-18 jaar) gaan op bezoek bij bedrijven/instellingen en gaan daar in gesprek over dilemma’s in het werk & betekenis van geloof. Jongeren kunnen zich vrijblijvend aanmelden. Zij zullen t.z.t. als eerste een uitnodiging krijgen. Wil je het (mee)organiseren? Reageer via jannekevm@outlook.com

 

Voor kinderen uit groep 6,7 en 8

IMG_4657Onlangs zijn we weer met 15 kinderen op bezoek geweest, ergens in Arnhem. Dit keer in Rijnstate. Het was een bijzonder bezoekje. Binnenkort wordt het programma voor 2018-2019 bekend gemaakt op We kijken verder dan onze neus lang is!

 

 

Ook kinderboeken in het Boekenkastje naast de Buurtbank

download (1)Het boekenkastje werkt zoals alle zwerfboekenkastjes: je mag er een boekje uitpakken en zet een eigen boekje terug.

Oproepje aan alle jonge boekenwurmen onder ons: Wie een leuk boek heeft of een tip: laat het ons weten of zet je boekje in het boekenkastje!