Uitvaart

Wanneer iemand is overleden, moet er veel geregeld worden om de uitvaart voor te bereiden. Ds Monique Maan is in principe beschikbaar om voor te gaan bij uitvaarten van leden van de wijkgemeente Diaconessenkerk. Om misverstanden en teleurstellingen te voorkomen, is het goed om contact met de predikant op te nemen voordat dag en tijd van de uitvaart worden vastgelegd.

Berichtgeving van overlijden in onze wijkgemeente

Wanneer een gemeentelid overlijdt, willen we daar als gemeente zorgvuldig mee omgaan. We gedenken de overledene bij de voorbeden op de eerstvolgende zondag. Er komt een vermelding in Kerkperspectief en in de Maandbrief. Vervolgens worden de nabestaanden uitgenodigd voor de dienst op de laatste zondag van het kerkelijk jaar. En de namen van ‘de mensen van voorbij’ worden geschreven in het gedachtenisboek achterin de kerk en op een steen die na de dienst meegenomen mag worden.

Om dit alles te kunnen doen, is het nodig dat de kerk geïnformeerd wordt over het overlijden van gemeenteleden. Daarom een dringend verzoek om bij de verzending van rouwkaarten de kerk niet te vergeten.

Er kan daarbij gebruik gemaakt worden van de volgende adressen:

Protestantse Wijkgemeente Diaconessenkerk
Izaak Evertslaan 11
6814  JH Arnhem

Ds. Monique Maan
Venlosingel 110
6845  JC Arnhem

U kunt ook gebruik maken van onderstaande contact formulier. Dit wordt rechtstreeks naar de predikant verstuurd.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw bericht

Kosten

Het gebruik van de kerk voor een uitvaartdienst is kosteloos wanneer het een gemeentelid betreft. Anderen wordt de huur van kerkzaal in rekening gebracht, de kosten van de voorganger.