Bazaar en Boekenmarkt

Ieder jaar wordt in de Diaconessenkerk de Bazaar- en boekenmarkt georganiseerd, op de eerste woensdag in november van 10 tot 17 uur. Aan de organisatie werken veel vrijwilligers mee binnen onze wijkgemeente. De bazar wordt niet alleen bezocht door gemeenteleden en mensen uit de wijk, maar ook uit andere delen van Arnhem e.o.

De bazar 2018 zal worden gehouden op woensdag 7 november en op zaterdag 10 november is er een extra boekenmarkt, vanaf 10 uur.

Wat is er op de bazaar te vinden?

• Verzorgde artikelen, goederen en producten van boeken tot speelgoed. De elektrische producten is, voor zover mogelijk, getest.
  • Waardevolle, unieke en antieke artikelen zijn gekeurd door een expert en worden apart verkocht.
  • Een haphoek met lekkere snacks, zelfgemaakte jam, soep, koffie en belegde broodjes voor de lunch.
  • Een winkel van Sinkel, kleding, muziek + -instrumenten, enz.

Waar komen de goederen op de Bazar vandaan?

Iedereen kan verzorgde producten en goederen inbrengen. Exacte data worden kort van te voren aangekondigd in de wijkgemeente via een speciale brief. Grote meubelen en witgoed kunnen helaas niet verwerkt worden. Eventueel zorgt de bazar commissie ervoor dat spullen bij de mensen thuis kunnen worden opgehaald.

Waar gaat het geld naartoe en wordt er entree geheven?

De volledige opbrengst gaat elk jaar naar de goede doelen. De afgelopen jaren hebben we geld kunnen overmaken naar het Oeverhuis, Ome joop’s tour, Kruispunt, zorgboerderij Klein Mariëndaal en vele andere doelen.

De goede doelen voor 2018 zijn:

• kerkelijke wijkdoeleinden, zoals verbeteringen in de Bakermat, om deze ruimte optimaal door iedereen in de wijk te laten gebruiken.
  • Old School Vreedenhoff, het ontdekken van bijzondere verhalen en kennis van     de bewoners, bijvoorbeeld over de geschiedenis, ambachten en Arnhem.
  • Veteranenhond, de bijdrage is bestemd voor de trainingen, plaatsing en nazorg van PTSS-hulphonden ten behoeve van veteranen.
  • Joodsherdenkingsmonument in de binnenstad van Arnhem in 2019.
  • Diverse kleinere doelen om mensen, kinderen in Arnhem of ergens anders een bijdrage te geven. B.v. Rugzakjesproject, doelen in Peru en Kenia om mensen te helpen in hun meestal moeilijke situatie,
  • Stichting Speelstoet en Prodos voor het overnemen van speelgoed

En verder

Alle medewerkers werken gratis, dus de opbrengst gaat geheel naar de goede doelen.

De entree is 1,– Euro; kinderen tot 12 jaar gratis.

Meer informatie: Henk Sijbrandij (telefoonnummer: 0644266859) of sijbrandijhf@gmail.com