Hof van Lof

Van de tuin bij de kerk een kerktuin maken. Die gedachte ontstond in de zomer van 2003, onder andere door de kerktuinendag dat jaar in Zelhem met mevrouw Tini Brugge uit Almen. Van haar hand is de tuingids van de hof van lof, een door haar in 1995 ingerichte liturgische tuin bij het Franciscanenklooster in Megen. De tuingids is mede geschreven om anderen te inspireren.

Met onze eigen hof van lof, is in het voorjaar van 2004 begonnen. Er kwamen meteen al veel positieve reacties van gemeenteleden, ook op de oproep voor planten en stekken. De opzet van de tuin van de Diaconessenkerk is eenvoudig gehouden. Gebruik is gemaakt van de bestaande structuur met 8 vakken en een hoog oplopende border aan de voorkant van de kerk. U kunt in de tuin het kerkelijke jaar rond lopen.

Planten en heesters vertellen over het geloof. Ze laten de liturgische kleuren zien die horen bij de verschillende perioden in het kerkelijke jaar. Weken van voorbereiding en bezinning zoals Advent en de Veertigdagentijd hebben de kleur paars. De feesten Kerst en Pasen hebben de kleur wit en Pinksteren het rood van de Geest. We hopen dat de tuin zal uitgroeien tot een hof van lof. In de kerk vind u een beschrijving en een plattegrond van de tuin om u te helpen de tuin (misschien wel anders) te beleven. Wanneer u meer informatie wilt kunt u terecht bij Inge Veldhuis.