Fairtrade

De Diaconessenkerk wordt een Fair Trade Kerk. Dat betekent dat wij alleen nog maar eerlijke producten gebruiken en dit ook actief uitdragen. Niet alleen in de kerk zelf, maar ook bij de verhuur van ruimten in de Bakermat worden alleen nog koffie en thee geschonken met het Fair Trade keurmerk.

Bij activiteiten die door de kerk worden georganiseerd geldt het beleid om ook (waar dat mogelijk is) andere Fair Trade producten te gebruiken, bijvoorbeeld eerlijke wijnen, vruchtensappen, nootjes etc.

Elke maand staat de ZWO-groep met producten uit de Wereldwinkel in de kerk. Deze wereldwinkeltafel laat u kennismaken met het aanbod aan eerlijke producten: naast levensmiddelen zijn dat bijvoorbeeld ook veel leuke cadeau-artikelen.

fairtrade_logo_sm

Waarom doen wij dit?

We sluiten hiermee aan op een initiatief van de landelijke vereniging van Wereldwinkels. Zij zijn een campagne gestart waarbij bedrijven en organisaties worden gestimuleerd om meer Fair Trade producten te gebruiken. In Arnhem is een lokale werkgroep daar actief mee bezig (de Stichting Fair Trade Gemeente Arnhem). Zij zoeken contact met allerlei doelgroepen: van bedrijven tot het cafe om de hoek, van school tot sportkantine. En dus ook de kerk. De gemeente Arnhem mag zich Fair Trade Gemeente noemen.

Deze campagne sprak ons aan, omdat het zo mooi aansluit op het gedachtegoed van de kerk. De kerk geeft veel geld aan goede doelen. Dichtbij, maar ook verder weg in ontwikkelingslanden. Op deze manier dragen wij op een heel praktisch wijze een steentje bij aan een rechtvaardiger verdeling van de welvaart over de aarde. Fair Trade betekent dat mensen een eerlijke beloning voor hun werk verdienen en met respect voor het milieu.

Uitdragen naar de omgeving

Door de Fair Trade gedachte actief uit te dragen naar onze eigen omgeving willen wij op onze beurt ook anderen stimuleren om hetzelfde te doen. Naar onze gemeenteleden, maar ook in de wijk. Misschien kunnen wij weer andere organisaties die in onze wijk actief zijn op een idee brengen.

wereldwinkel